Radna atmosfera zavladala je na Slanoj bari, vaterpolisti Vojvodine zasukali su rukave i počeli pripreme za predstojeću sezonu.

Posle rada u teretani i pre uskakanja u vodu, sastanak sa igračima održali su predsednik kluba Dragan Resanović i generalni direktor Marko Ćuk. Dok je podmladak u jednom delu bazena radio pod budnim okom novog koordinatora mlađih selekcija, iskusnog stručnjaka Zorana Maslovara, treningom prvog tima rukovodio je Vladimir Obrovski, uz pomoć Đorđa Popovića.

Njih dvojica će ove sedmice biti zaduženi za sve, jer je prvi trener Darko Bilić u Kragujevcu na priprema juniorske reprezentacije Srbije.

– Nismo još kompletirali ekipu. Sledeće sedmice ćemo najverovatnije znati ko nam se još pridružuje, pa ćemo krenuti ozbiljnije da radimo. Ovo su uvodni dani, pa ćemo imati jedan trening dnevno. Priključili smo dosta mlađih igrača, koji su prošle godine bili u Dunavu i par još mlađih, kadeta, koji su bili pri reprezentativnim selekcijama. Svi će trenirati zajedno, pa ćemo videti ko će se izboriti za prvu ekipu – rekao je Obrovski, koji je već dve sezone pomoćnik prvog trenera.
Stigao centar Stojčić

Vojvodina je zvanično dovela i treće pojačanje. Stigao je Nenad Stojčić (1993. godište), igra na poziciji centra a prošle sezone nosio je kapicu Budve. Uprava kluba pregovara sa još trojicom igrača i uskoro bi trebalo da bude poznato ko će se još pridružiti crveno–belima na Slanoj bari.

Uprkos odlascima čuvara mreže Filipa Filipovića i golgetera Marka Radulovića, zadržan je kostur ekipe.

– Vratio nam se golman Milan Vitorović, došao je Marko Bolović i čekamo ovih dana da se završe razgovori sa još par igrača. U suštini, ako bude cela ta ekipa koju smo planirali za ovu sezonu, mislim da možemo da napravimo nešto dobro. Radimo i sa Zoranom Maslovarom, koji je za ovih par meseci u Novom Sadu doprineo baš dosta što se tiče napretka mladih igrača i mislim da nismo mogli boljeg da izaberemo za taj posao – istakao je Obrovski.

Pripreme će Vojvodina odraditi na Slanoj bari i učestvovaće na turniru u Sarajevu, na kojem igra poslednjih par godina. Pre početka zvaničnih takmičenja, sparingovaće sa domaćim i nekim stranim ekipama. Kapiten će i dalje ostati Mirel Ćatović, koji je zaslužio poverenje trenera.

– Iskreno, drago mi je što uprava radi na ovakav način, što su doveli ljude koji su nekada igrali ovde i koji će znati da se oduže za to, kao i to što su ukazali poverenje mlađima i uključili i njih u rad s prvim timom. Nadam se da će se ovih dana ekipa kompletirati sa ta dva, tri pojačanja – rekao je Ćatović.

Iako je zadržana okosnica ekipe, Ćatović žali što više neće igrati sa Radulovićem i Filipovićem.

– Ostali smo mi koji smo godinama u klubu, ali imali smo te odlaske, zbog čega mi je žao, posebno zbog Radulovića jer je odličan igrač. Otišao nam je i Filipović, ali mislim da Vitorović može to sasvim dobro da nadomesti – smatra Mirel Ćatović.

©2023 Vaterpolo klub VOJVODINA Izrada sajta - web10.rs

Kontaktirajte nas

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?