VK Vojvodina želi da obavesti sportsku javnost povodom incidenta na utakmici Vojvodina – Crvena zvezda, odražnoj u okviru Regionalne lige. Povod da se obratimo sportskoj i najširoj javnosti i razlog da ukažemo na posledice nesportskog ponašanja kojima smo i sami bili izloženi u subotu 3. februara na novosadskom bazenu „Slana bara“.

Neodgovoran, neprimeren i nepromišljen čin jednog navijača, koji je dve sekunde pre kraja utakmice gurnuo sudiju u bazen, bacio je senku na sportski događaj; na nas kao domaćine, ali i na sport u celini.

Kao domaćini susreta, Vaterpolo klub „Vojvodina“ je preduzeo sve zakonom propisane mere za održavanje utakmice i u potpunom redu, kao i na svim dosadašnjim utakmicama, prošao je gotovo ceo meč. Posle incidenta navijača interevenisalo je obezbeđenje i izgrednika predalo policiji, a utakmica je prekinuta.

Potpuno osuđujući incident neodgovornog navijača, Vaterpolo klub „Vojvodina“ se ograđuje od nemilog događaja i sa žaljenjem konstatuje da ovakvi postupci, iako nisu delo huligana niti navijačkih grupa, ozbiljno ugrožavaju ugled sporta, klubova i sportske javnosti u celini, a činjenica da se nikada u istoriji Kluba ništa ni slično nije dogodilo, obavezuje na građenje kulture fer-pleja i učešća u sportskim događajima svih aktera, pa i publike, na primeren i odgovoran način.

©2023 Vaterpolo klub VOJVODINA Izrada sajta - web10.rs

Kontaktirajte nas

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?