I

Saglasno članu 14. Statuta Vaterpolo kluba Vojvodina i člana 2. PRAVILNIKA O IMENOVANJU POČASNOG ČLANA I POČASNOG PREDSEDNIKA Vaterpolo kluba Vojvodina, na Skupštini VK Vojvodine održanoj 11.03.2012. godine imenovala je u zvanje počasnog Predsednika i počasnog člana:

POČASNI PREDSEDNIK

Živko Cvjetićanin

POČASNI ČLAN

Vasa Kanazir                                                              Branislav  Milinkov

II

UVAŽENI LJUBITELJI VATERPOLA, POŠTOVANI GLEDAOCI, DRAGI NAVIJAČI “VOJVODINE”

Pre 80. godina, početkom septembra meseca, u Dunavcu na improvizovanom drvenom igralištu, tada poznatom kao “Đačkom kupalištu”, odigrane su prve zvanične vaterpolo utakmice u našem gradu, Novom Sadu. Učestvovali su vaterpolisti Sombora, Petrovgrada (danas Zrenjanina), Beograda i Novog Sada. Vaterpolisti našeg Grada su osvojili prvo mesto.

Ljubav prema vaterpolu, uspeh na turniru, entuzijazam koji je poneo te mlade ljude, doveo je do formiranja Plivačkog i vaterpolo kluba “GALEB” na Osnivačkoj skupštini 29. novembra 1935. godine. Motivisan prevashodno materijalnim razlozima Klub je ime “GALEB” zamenio 1959. godine u “MORNAR”, a potom se 1962. godine uključio u Sportsko društvo VOJVODINA i preuzeo ime “VOJVODINA”. Od tada pa sve do današnjeg dana Klub je kontinuirano (osim za vreme drugog svetskog rata) aktivno radio na širenju kvantiteta i razvoju kvaliteta vaterpolo sporta u našem gradu i šire. Od Dunavca, preko otvorenog bazena na SC Sajmište, zatim bazena SPC Vojvodina, došli smo, zahvaljujući Gradu, do zatvorenog bazena Klisa, gde se osećamo kao domaćini.

Prolazeći kroz razne i veoma teške razvojne faze, Klub je danas uspeo da izraste u savremeni organizacioni kolektiv, koji neguje i razvija, sada već prepoznatljivu školu vaterpola Vojvodina. Klub je danas sa svim svojim uzrastnim kategorijama u vrhu srpskog vaterpola i ujedno čini okosnicu u svim reprezentativnim selekcijama.

Zahvaljujući razumevanju Grada, Pokrajine, uvaženih poslovnih partnera, a naročito roditelja dece vaterpolista, do sada smo uspevali da omogućimo neprikdni razvoj našega sporta.

Uz puno razumevanje i pomoć svih aktera,  posvetićemo se i dalje  razvoju Kluba. Zato imamo želju, uslove, razloge, i naravno tradiciju koja nas obavezuje.

S poštovanjem, Vaterpolo Klub Vojvodina

III

MONOGRAFIJA VATERPOLO KLUBA VOJVODINE NOVI SAD

©2020 Vaterpolo klub VOJVODINA Izrada sajta - web10.rs

Kontaktirajte nas

Slanje

Log in with your credentials

Forgot your details?