Crveni krst Novog Sada je u okviru akcije „Jedan paketić mnogo ljubavi”, u saradnji sa Gradskom upravom za socijalnu i dečiju zaštitu Grada Novog Sada, Credit Agricole bankom Srbije, osnovnom školom „Marija Trandafil“ iz Veternika i Vaterpolo klubom Vojvodina podelio 1400 novogodišnjih paketića deci iz socijalno ugroženih porodica.
Paketići su podeljeni sledećim institucijama, udruženjima i licima:
1. Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović” ‘- 200 paketića;
2. Dnevnom centru škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović”- 70 paketića
3. Višečlanim, socijalno ugroženim porodicama – 101 paketića u prostorijama Crvenog krsta Novog Sada;
4. Deci korisnika Narodne kuhinje Crvenog krsta Novog Sada – 205 paketića;
5. Centru za porodični smeštaj i usvojenje – 110 paketića;
6. Centru za socijalni rad Grada Novog Sada – 100 paketića: Prihvatilištu sa prihvatnom stanicom za decu i omladinu („Sigurna kuća”), Prihvatilištu sa prihvatnom stanicom za žene i decu ugroženu porodičnim nasiljem („Sigurna ženska kuća”) i Dnevnom boravku za decu i omladinu sa poremećajem u društvenom ponašanju;
7. Dečijem selu „Dr Milorad Pavlović” – 80 paketića;
8. Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Petrovaradin – 60 paketića;
9. Udruženju distrofičara Južnobačkog okruga – 41 paketića;
10. Udruženju za podršku osobama sa Daunovim sindromom – 35 paketića;
11. Udruženju građana „Sunce” za cerebralnu i dečiju paralizu Južnobačkog okruga – 51 paketić;
12. Udruženju obolelih od multiple skleroze „Multis” – 40 paketića;
13. Gradskoj organizaciji slepih Novi Sad -19 paketića;
14. Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Grada Novog Sada – 22 paketića
15. Organizaciji Gluvih Novi Sad – 29 paketića
16. Nacionalnom udruženjeu roditelja dece obolele od raka- Nurdor – 40 paketića
17. Udruženju građana „Sreća” – 20 paketića
18. Udruženju za podršku osobama sa invaliditetom „Različak“ Kać – 15 paketića
19. Udruženju ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Novog Sada – 12 paketića
20. Deci iz socijalno ugroženih porodica – 150 paketića iz donacije Vaterpolo kluba Vojvodina
Dana 17. decembra 2019. godine, u okviru akcije „ Jedan paketić-mnogo ljubavi” Crveni krst Novog Sada se uključio u podelu paketića deci sa smetnjama u razvoju, koju tradicionalno organizuju Credit Agricole banka Srbije, Lafarge Srbija i Novosadski sajam uz podršku partnera. Oko 200 mališana iz ŠOSO „Milan Petrović” je uživalo u predstavi koja je realizovana u okviru humanitarnog projekta „Novogodišnja kutija”. Nakon prelepe novogodišnje predstave, Deda mraz i njegovi pomagači –članovi terenske jedinice Crvenog krsta Novog Sada su deci uručili novogodišnje poklon paketiće. Želja svih nas je bila da obradujemo mališane i da na najlepši način dočaramo duh božićnih i novogodišnjih praznika.
Dana 22. decembra 2019. godine, Crveni krst Novog Sada je učestvovao u akciji Vaterpolo kluba Vojvodina „Humanitarno crveno-belo veče” na bazenu Slana bara, gde su revijalne utakmice odigrale sve selekcije Kluba. Ulaz je bio besplatan, tako da su naši sugrađani donirali dobrovoljne novčane priloge, sltkiše, slaniše i novogodišnje paketiće koji će biti uručeni socijalno ugroženoj deci povodom predstojećih praznika.
Dana 23. decembra 2019. godine u okviru akcije „ Jedan paketić-mnogo ljubavi”, Crveni krst Novog Sada je uručio deci koja borave u Prihvatilištu sa prihvatnom stanicom za decu i omladinu („Sigurna kuća”) u okviru Centra za socijalni rad Grada Novog Sada, novogodišnje paketiće koje su sa puno ljubavi pripremili učenici osnovne škole „Marija Trandafil” iz Veternika. Mališani iz „Sigurne kuće” su se jako obradovali igračkama, slatkišima i garderobi koju su dobili od svojih vršnjaka.
Dana 25. decembra 2019.godine, Crveni krst Novog Sada je u saradnji sa Gradskom upravom za socijalnu i dečiju zaštitu Grada Novog Sada podelio novogodišnje paketiće Udruženju distrofičara Južnobačkog okruga, Udruženju građana „Sunce”za cerebralnu i dečiju paralizu Južnobačkog okruga, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Petrovaradin, Centru za porodični smeštaj i usvojenje, Dnevnom centru škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović”, Dečijem selu „Dr Milorad Pavlović”, Organizaciji Gluvih Novi Sad, Prihvatilištu sa prihvatnom stanicom za decu i omladinu („Sigurna kuća”), Prihvatilištu sa prihvatnom stanicom za žene i decu ugroženu porodičnim nasiljem („Sigurna ženska kuća”), Dnevnom boravku za decu i omladinu sa poremećajem u društvenom ponašanju, u okviru Centra za socijalni rad Grada Novog Sada, Udruženju obolelih od multiple skleroze „Multis”, Udruženju za podršku osobama sa Daunovim sindromom, Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Grada Novog Sada, Udruženju građana „Sreća”, Udruženju ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Novog Sada i Udruženju roditelja dece obolele od raka- Nurdor.
Dana 26. decembra 2019. godine Crveni krst Novog Sada je u okviru programa Narodne kuhinje, koji se realizuje u saradnji sa Gradskom upravom za socijalnu i dečiju zaštitu, organizovao podelu novogodišnjih paketića za decu čiji su roditelji korisnici Narodne kuhinje. Tradicionalno, i ove godine u okviru akcije „Jedan paketić – mnogo ljubavi“ mališanima su poklone uručili Deda Mraz sa svojim pomagačima-mladi volonteri Crvenog krsta Novog Sada. Na punktovima za podelu kuvanih obroka korisnicima Narodne kuhinje, u Futoškoj 14 i Klubu penzionera „Olga Petrov“, Futoška 67, podeljeno je ukupno 205 paketića, koji će deci ulepšati predstojeće praznike.
Podeli novogodišnjih paketića su prisustvovali: član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić, pomoćnica gradonačelnika za socijalna pitanja Ljiljana Koković, v.d. načelnika Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Vera Grkavac kao i predstavnici medija.
Istog dana u okviru akcije „Jedan paketić – mnogo ljubavi”, Crveni krst Novog Sada je Udruženju za podršku osoba sa invaliditetom „Različak Kać” podelio novovogodišnje paketiće.
Dana 27. decembra 2019. godine, mališanima iz višečlanih, socijalno ugroženih porodica Deda Mraz je u prostorijama Crvenog krsta Novog Sada uručio novogodišnje paketiće, a praznično veselje su upriličili direktor Vaterpolo kluba Vojvodina Marko Ćuk i reprezentativac Mirel Ćatović.

©2023 Vaterpolo klub VOJVODINA Izrada sajta - web10.rs

Kontaktirajte nas

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?